Elég lesz a meleg víz?

Ismeri az érzést, amikor elfogy a meleg víz, samponozás közben?  Az együttélés olykor bizony nehéz dolog. Egy okosház nem engedhet meg egy ilyen fiaskót. Egy szonda éjjel-nappal figyeli a bojler hőmérsékletét. Ha szükséges, a rendszer a fürdőszobába lépve jelezhet Önnek, ha nincs elegendő víz a zuhanyozáshoz. (pl. kettőt villogtat az egyik lámpán.)
Persze, mint a legtöbb funkció, ez is továbbfejleszthető. Ha a vezérlő érzékeli, hogy többen vannak otthon, akkor magasabb hőfokra fűti a vizet, így kevesebb forró víz szükséges a szokásos hőmérsékletű fürdővízhez.
Egyes bojlerek (Mint pl. a Hajdú gyár 300L-es modellje) több fűtőbetétet és hőmérő szondát is kezelnek, sőt napkollektoros bemenetük is van. Az ilyen berendezéseknél a két mérési pont segítségével igen pontos képet kapunk az energiatartalékokról és könnyen tudjuk optimalizálni a felfűtést, az energiagazdálkodást.
A meleg víz rendelkezésre állása ütemezhető és triggerekhez (feltételekhez, pl. vannak-e otthon, milyen a külső hőmérséklet) köthető. Így kevesebb energia veszik majd kárba.

.