Falra mászó, avagy: de mi kerüljön az ajtó mellé?

Ok, azt mondjuk, hogy a házunk már intuitív. Sejti, hogy mikor szeretnénk fűteni, világítani, sötétíteni, szaunázni, stb. De mi van hat téved? Vagy ha csak egyszerűen valamit ezúttal másképpen szeretne? De mi kerüljön az ajtó mellé?

A ház olyan lesz, amilyennek megterveztetjük. A legtöbb esetben a szokásos helyen van valami kapcsoló is. Hogy a szobák falán hagyományos falikapcsoló, Loxone Touch, tablet vagy egy KNX kezelőpanel legyen azt a megrendelő dönti el. Olyan ez, mint egy automata váltós (luxus)autó. Vált helyettünk, kitalálja a gondolatunkat, de megengedi, hogy bármikor kézzel felülbíráljuk a döntését.

Sensor One:

011-sens

Egy egyszerű, a hagyományos keretbe illeszthető érintőgombbal több gesztust is használhatunk. Az egérkattintáshoz hasonlóan mást jelenthet, ha csak megérintjük, ha kettőt, hármat vagy négyet kattintunk, vagy hosszan „nyomjuk”.

Loxone Touch:

011-touch-copy

Elegáns és gazdaságos megoldás a Loxone Touch kapcsolója. Egy felületen öt érintési ponttal, szinte minden fontos funkció vezérlését megoldja. Mindezt minimalista design-al.

Tablet:

011-tablet-on-the-wall-copy

Ha szükséges, hogy minden vezérlőelemhez hozzáférjünk a legjobb megoldás a tablet, ahol a “szoba” funkció automatikusan aktiválható.
KNX:

011-gira

És persze ne feledkezzünk meg a korábbi rendszerek “célgépeiről”, melyeket szintén rendszerbe tudunk kapcsolni.

Az okosház – esetünkben – nem köthető össze egy megjelenéssel. A lényeg a háttérben marad, így Ön az épület kinézete tekintetében szabad kezet kap. A design lehet tiszteletet parancsoló, ha kell, bohókás, ha Ön úgy szeretné, minimalista, ha az a kedvence, vagy egyszerűen célszerű. A funkciók nem szükségszerűen kötődnek egy vezérlőhöz, így a “gyerek” használhatja a tabletjét, a mama a hagyományos kapcsolót, míg Ön az okostelefonjáról tud “intézkedni”.