Meleg, megrendelésre, pazarlás nélkül.

És tényleg intelligens! Ez az épületvezérlő pontosan akkora fűti be a szobát, amikorra kérjük. A Loxone miniserver olyan logikai egységként kezeli a helyiségeket, amelyben integráltan működtethetjük a hűtő és fűtő berendezéseinket  az egyéb gépészeti eszközökkel (szellőzés, árnyékolás, stb.)
Az intelligens épületvezérlő blokk lehetővé teszi, hogy automatikus hűtő/fűtő programot működtessünk, szofisztikált időprogramot készítsünk, amely a házban élők napirendjéhez illeszkedik. Ezeket időlegesen korrigálhatjuk (pl. nagy hőigényű üzemmód vagy buli üzemmód), felülbírálhatjuk,  vagy teljesen kézi vezérlésre állítsuk a rendszert.
A blokk segítségével valóban csak akkor szükséges energiát betáplálnunk a rendszerbe, amikor szükség van a fűtésre, hűtésre. Ami nagyon fontos, a bentlakóknak NEM KELL TUDNIUK, HOGY MIKOR KELL ELKEZDENI FŰTENI. Pontosan akkor lesz meleg (hűvös) a szobában, amikor szeretnénk. A felhasználó csak annyit közöl a rendszerrel, hogy mikor nem szükséges a temperálás. Az ábrán látható, hogy amint lehetséges a vezérlő leállítja az energiafelhasználást és az energiatakarékos vagy a fagyvédelmi küszöbig engedi csökkenni (pirossal jelezve) a szoba hőmérsékletét. Az időprogramban beállított idő előtt a rendszer próbafűtéssel meghatározza, hogy mikor kell majd elkezdeni az intenzív fűtést, ahhoz, hogy pontosan a kért időpontban érje el a kívánt komfort-hőmérsékletet a helyiség (narancs színnel jelezve). A sötétzöld szín az intenzív fűtési fázist jelzi, így a lehető leggazdaságosabban érjük el célunkat. Végül a rendszer finom-szabályozásba kezd és néhány tized Celsius pontossággal tarja a kívánt hőmérsékletet.