Milyen az okoskulcs?

Hogy milyen az okoskulcs? Olyan, amilyen “nincsen is”!
Belátom, ez némi magyarázatra szorul;

A kulcsok – a szó szoros értelmében – a kis izék, ami fémből vannak és kulcskarikán tartjuk őket. Ami lehúzza a zsebeinket, amit elhagyhatunk, amiből soha nincs elég (pl. lakáskulcsból augusztusban, ezért otthon kell várni, ha Vilma néni megérkezik Kaposvárról).

Valójában persze nem szükségszerű, hogy a kulcs kis “fém izé” legyen. A kulcs – kiterjesztett értelmében – lehet bármi, ami képes minket azonosítani. Egy kód, a telefonunk, egy (nagyon) kis műanyag bizbaz, vagy egy pillekönnyű NFC  címke (tag).
A Loxone új terméke, az NFC Code Touch Air olyan megoldást kínál, amely eminens megoldást nyújt a riasztórendszer élesítésére, az ajtózár helyettesítésére, a távoli nyitásra/zárásra és számos új megoldás alkalmazására:
– időben korlátozott nyitásra (pl. mesterembernek, takarítónak, kézbesítőnek),
– a felhasználások számának korlátozására (pl. a postás egyszer kinyithatja a garázskaput),
– kód és/vagy NFC tag alkalmazására,
– több kapu/bejárat/riasztási zóna kezelésére egy eszközzel,
– távoli beállításra, stb.

Így könnyedén beállíthatunk időben korlátozott ajtónyitási jogot a bérbe adott lakásunkba érkező család minden tagjának, amit akár a telefonjuk odaérintésével, akár a kód “bepötyögésével” használhatnak. Ideális megoldás AirBNB szállásadóknak, a többgenerációs családi ház működtetéséhez, de akár egy irodához is.

Távolról nyithatjuk az ajtót a DHL munkatárásnak (miután a kamerával meggyőződtünk róla, hogy ki áll az ajtó előtt). Nem gond, ha a gyerek elveszti a smart-tagjét, hiszen egy kattintással le tudjuk tiltani a használatát és azonnal adhatunk újat helyette.

 Felsorolni nem tudjuk azokat az élethelyzeteket, alkalmazásokat, amelyekre a Loxone NFC Code Touch Air megoldást nyújthat.