Neked mikor jó?

“Neked mikor jó?” – szokták kérdezni a leendő ügyfelek.

Nekem szinte bármikor jó, hiszen mi abból élünk, hogy az ügyfelek megbízásait teljesítsük. Az igazi kérdés az, hogy az ügyfélnek mikor jó. Mert az ügyfélnek nem mindig egyformán jó. Vegyük hát sorra!

1.) Ha új házat épít.

Ha új házat épít, az okosotthon tervezőt már a tervezés fázisába érdemes bevonni. Ha az építész tervező elkészítette az épület koncepcióját, amikor megkezdődik a szakági csoportmunka jó, ha már jelen van az okosotthon tervezője is. Ha megismerhetjük a villamos tervező, a gépész tervező elképzelését, ha láthatjuk a belsőépítészeti elképzelést olyan megoldásokat javasolhatunk, amelyek pl. a gépészet vagy a villamos rendszerek kiépítését egyszerűsítik (vagy éppen bonyolítják 🙂 ). Az alkalmazott villamos és gépészeti elemek körültekintő kiválasztásával, az okosház vezérlő alkalmazása mellett elhagyhatók bizonyos elemek (pl. a kazán gyártójának speciális termosztátjai, sok-sok kábel, vezérlőegységek és érzékelők) anélkül, hogy az épület komfortszintje csökkenne, sőt! Bizonyos gyártók termékei magas műszaki színvonalon, költséghatékonyan illeszthetők a központi vezérlésbe, míg más termékekről ez nem mondható el…
Munkatársunk számos szellemes megoldást ajánlanak a kezelőfelületek és dekorációs elemek kialakítására, így kifejezetten hasznos, ha belsőépítésszel, lakberendezővel módunk nyílik információcserére.

Ha az okosház tervező a megfelelő időben bekapcsolódhat a tervezés folyamatába, elejét vehetjük annak, hogy a rendszer bevezetésekor átalakításokat kelljen végezni. Így jó esetben, a magasabb komfortszint kialakítása csak minimális többlet költséget jelent.

2.) Ha lakás (ház) felújítást tervez.

A felújítás során kissé hasonló a helyzet, mint az új épület tervezésekor. A különbség, hogy a meglevő épület, lakás szinte minden (gépészeti) eleme már meg van. Gyakran eldöntendő, hogy ezek közül az elemek közül melyeket érdemes megtartani, fejleszteni és melyek azok, amelyektől észszerű megszabadulni. Ezért érdemes a felújítást is gondosan megtervezni. A legjobb, ha mi a tervezés fázisában tudunk bekapcsolódni a munkába, így segíteni tudunk, a fejlesztés irányainak kijelölésében.

3.) Ha a meglevő lakását szeretné fejleszteni.

Ez a legegyszerűbb eset, hiszen ebben az esetben általában már a környezet adott. El kell dönteni, hogy melyek legyenek a fejlesztés irányai. Ismert minden gépészeti és villamos elem, így a tervezés többnyire más szakágat nem érint. Írja össze az igényeit, hozza el a lakás meglevő dokumentációját és megbeszéljük!

Hogyan kezdjük?

Töltse ki az kapcsolatfelvételi űrlapot vagy küldje el nekünk a lakás/ház meglevő dokumentációját és kérjen konzultációt! Az első konzultáció ingyenes!