Rádoltja?

Pedig csak egy kis technika és odafigyelés kellett volna hozzá.
Ugye ismerős a helyzet: a mosdóba lépve automatikusan felgyullad a villany. Nekilátunk az ügyintézésnek, igyekszünk alaposak lenni. Közben esetleg átfutjuk az újságot, vagy a telefonon megnézzük a leveleinket és…
…a villany lekapcsol. Vajon hol lehet a mozgásérzékelő? Újság/telefon a kezünkben, öltözetünk kissé elvesztette integritását és mi integetni kezdünk (jó, hogy nem látja senki). Szerencsés esetben kapunk még 1-3 perc fényt majd kezdődik elölről az egész.
Szerencsétlen esetben…
A mozgásérzékelő sajnos, ahogy azt a neve is sugallja, (csak) a mozgást érzékeli. Így nem meglepő, ha ez e rendszer nem nyújt 100%-os megoldást a WC világítás kérdéseire. Pedig nem sok kellene a tökéletes megoldáshoz. Elegendő, ha figyeljük az ajtó nyitását/zárását. Ha az ajtó zárását követően a mosdóban mozgást érzékelünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy vannak odabent, tehát a lámpa éghet. Ha az ajtó zárását követően nincs mozgás, akkor a WC üres, a villanyt le lehet oltani. Ilyen egyszerű. És bombabiztos. Takarékos, de nem bosszant.
És mindez szinte semmibe nem kerül, ha a házad már amúgy is okosház.