Toldd meg egy eszközzel!

Épületvezérlőket, okos-eszközöket világszerte sok cég fejleszt és gyárt.

A gyártóknak többnyire határozott koncepciójuk van a rendszer felépítésre, az összeköttetések kiépítésének módjára. Sok gyártó a termékek igen széles skáláját kínálja, de nincs olyan, amelyiktől minden beszerezhető, ami az okos-házak kialakításánál szükség lehet.

Nem titok, hogy a gyártók is a “piacról élnek” így érdekük, hogy egy-egy telepítéshez a szüksége eszközök minél nagyobb hányadát tőle vásárolják meg.

Így a gyártók helyzete sem egyszerű; ha a rendszere nyitott és sok más gyártó termékével kiegészíthető, akkor népszerű lesz, de sokan több helyről válogatják majd össze a rendszer elemeit. Ha a rendszer nem kompatibilis más rendszerekkel, akkor a megrendelő mindent egy helyről szerez be, de talán nem lesz olyan népszerű a termék.

Pedig milyen jó is lenne, ha minden mindennel összeköthető lenne!

A Loxone koncepciója nyitott. Ez még sem jelenti azt, hogy bármilyen okos-eszközzel egyszerűen összeköthető. Cégünk a leggyakrabban Loxone épületvezérlőket telepít. A rendszer egyik erénye, hogy működéséhez nem szükséges felhőszolgáltatást igénybe venni. A Loxone központi egység (Miniserver) flexibilitása a piacon kiemelkedő, és a gyártó számos perifériát is kínál, igaz nem a legalacsonyabb árakon.
Más gyártók számos olyan terméket kínálnak, amelyek csak felhőszolgáltatással működnek, köztük olyanokat is, ami a Loxone kínálatában nem szerepel. Ezek az eszközök általában a Zigbee kommunikációs protokollt használják.
Most megoldottuk, hogy Zigbee csatlakozású eszközöket tudunk Loxone miniserverrel kezelni, úgy, hogy nem veszünk igénybe felhőszolgáltatást.

Hogy melyek ezek az eszközök?
• Az IKEA okoskapcsolói és sötétítői,
• A XIAOMI Aqura kapcsolói, hőérzékelői, függönymozgatói, okoskonnektorai, mozgásérzékelői,
• A Bosch mozgásérzékelői,
• A Climax redőnykapcsolói,
• A Danalock okoszárja,
• Az Esseintials szelepmozgatói,
• A Heiman mozgás- és nyitásérzékelői, füstérzékelője,
• és még több száz gyártó, több ezer eszköze.
A Loxone, kiegészítve a Zigbee eszközökkel alkalmas szinte minden felhasználói igény kielégítésére, versenyképes áron.